Ofte stilte spørsmål

Finn svarene på våre mest stilte spørsmål om Yin Song oppholdet, booking og mer nedenfor. Hvis du har flere spørsmål, så er det bare å sende en epost så hjelper vi deg

Hva er inkludert i pakken? (se retreat landingsside for pakkene)

 • 3 måltider og snacks hver dag
 • Alt inkludert i programmet 
 • Båttransport til og fra stedet
 • Overnatting under retreat datoene
 • Daglig renhold
 • Internett tilgang (starlink) – wifi

Hva er IKKE inkludert i retreat pakken?

 • Flybilletten er ikke inkludert (NB! Det lønner seg å bestille tidligst mulig – husk avbestillingsforsikring/mulighet til å kansellere flybilletten om noe skulle skje) 
 • Opphold før og etter retreatet er ikke inkludert, men vi kan være medhjelpelig i å finne sted om det trenges. Paraiso da Vida kan også leies etter retreatet om man ønsker å oppholde seg på stedet lenger. Spør om pris per døgn inklusive 3 daglige måltider.
 • Mat utenom retreat dagene (04-10 okt) må dekkes selv
  Alle øvrige private kjøp fra de lokale håndverkerne

  Utover dette så er alt inkludert mellom 04-10 okt.

Hvor holdes retreatet? 

Retreatet holdes i Brasil, i et område som kalles karibien av Amazonas kjent for sine vakre hvite strender og blå elver. Nærmere bestemt i elvemunningen til Rio Arapoiuns elven på et sted kalt Paraiso da Vida – Retreat & community, også kalt Villaarapiuns. 

Når bør jeg bestille flybillett?

Book flybilletter så snart som mulig etter at du har booket retreatbilletten, men husk avbestillingsforsikring og mulighet for avbestilling om noe skulle skje. Flybillettene blir ikke rimeligere jo nærmere reisedato man kommer.

Hvordan kommer jeg med dit?

Du tar fly til Santarèm flyplass (State of Para, Brasil – ikke Santarem i Portugal!).

Tips! Bruk finn.no, kayak.no eller momondo.com for å finne beste og rimeligste flyvningsrute. Beregnet flybillett-tur retur ligger på ca 12-16 000. Byer med forbindelse til Santarem er normalt Belem, Sao Paulo, Rio og Brazilia. Det vil si at man må mellomlande i en av disse byene før man kan komme seg videre til Santarem flyplass innlands.

Deretter avtales henting med hurtigbåt eller saktegående båt (elveferge) til retreatstedet for den 04 okt, dette informeres nærmere om og du møter en fasilitator for dette.

Det kan lønne seg å ha et par dager eller flere før og etter retreatet i Alter do Chao (40 minutter med taxi fra flyplassen), en nydelig havneby ved elvens bredder og et svært populært Braziliansk reisemål. 

Vi kan arrangere henting på flyplass enten til Alter do Chao eller Santarem, men kosten for dette må dekkes av deltaker og ligger normalt på 120 Reais (BRL).

Vi kan også hjelpe deg å finne hotell eller pousada i Alter do Chao for de som ankommer før avreisedato og trenger overnatting. Det kan lønne seg å planlegge reisen i god tid i forveien og kanskje også oppholde seg et par dager i Alter di Chao for å “avklimatisere” eller lande litt. Det kan også anbefales å oppholde seg noen dager ekstra på Paraiso da Vida etter retreatet er ferdig om du har mulighet til det. Dette kan bestilles utenom retreat billetten for de som tar kontakt og ønsker dette.

Hvor mye bagasje trenges?

Det lønner seg å reise med kun håndbagasje, man trenger kun lette klær der, snitt 28 grader Celsius året rundt og i perioden er det snitt 30 grader. Det anbefales å unngå stor koffert og det koster også mer, pakk alt i reisekoffert og ta med en ryggsekk og en veske i tillegg. Følg regler for hva som er lov å ta med og ikke, og pakk flytende i små reisebeholdere.

I alle eksotiske strøk kan det lønne seg å ta med oregano olje, sølvvann (i maks 100 ml reisebeholder) og aktivert kull da det er ulik bakterieflora i eksotiske land enn det er i kaldere strøk. Du finner disse på www.natur.no

Er par velkomne?

Ja, vi ønsker par hjertelig velkommen på alle våre retreater. Flere velger å reise sammen på en reise som dette for en anderledes ferie sammen. Det er også vanlig å reise med en søster, en bestevenn eller ett familiemedlem.

Jeg snakker ikke så mye engelsk, kan jeg delta?

Ja, vi legger til rette. Det blir undervisning på både norsk og engelsk, og mye av kommunikasjonen vil holde på engelsk da Chris, en av instruktørene, ikke snakker norsk. Iselin er norsk og kan hjelpe til med oversettelse og ekstra informasjon på norsk, dersom det er ønskelig.

Hva skjer om retreatet blir avlyst?

Dersom retreatet blir avlyst på grunn av uforutsette hendelser, vi du få refundert 100% av beløpet du har betalt for retreatet.
Vi anbefaler ALLE å ha egen reiseforsikring, i tillegg til fleksible flybilletter, som kan avbestilles i tide. Yin Song- Inner Connection retreatet og Paraiso dekker ikke eventuell avbestilling av flybiletter.

Kreves Visum for besøk til Brasil?

Nei, du får automatisk 3 måneders innpass når du ankommer Brazil, du trenger ikke søke VISUM.

Hva skjer dersom jeg blir syk på reise?

Skulle det oppstå sykdom på turen vil vi gjøre så godt vi kan for å ta vare på deg! Det vil være bør tilgjengelig på steder dersom et nødstilfelle oppstår, og vi må rask tilbake til fastlandet. Eventuelle kostnader av lege/sykehus o.l må dekkes gjennom reiseforsikring. Personlig reiseforsikring er et krav for å få delta på vårt retreat.

Er det krav til reisevaksiner?

Nei, vaksiner er ikke påkrevd, området har heller ikke malaria og på området er det nesten ikke mygg i perioden. Det er heller ikke stor risiko for gulsott. Utover det har vi medisin kit på stedet og en tilgjengelig båt om det trenges.

Om du har spørsmål som ikke har blitt besvart på disse sidene kan du ta kontakt med oss her.